跟隊
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

9.11.2008 - 博反彈失敗

2 posters

向下

9.11.2008 - 博反彈失敗 Empty 9.11.2008 - 博反彈失敗

發表 由 immatch 周四 9月 11, 2008 12:57 pm

博反彈係極專業既行為, 發覺自己今次唔夠專業, 輸到仆街...

經過:覺得油價$100有支持, 日圓拆倉6星期, 拆到反左, 入重倉澳元博反彈... 星期日美國救兩房, 彈到笑, 無走... 今日.. 要反轉止蝕... 輸到喊...

交左學費... 要諗諗錯係邊...

錯: 1.博反彈到睇位走. 2. 勢係向下, 買既時候要計畫再周長d. 唔係定左止蝕都大安止意. 止蝕都好痛架. (我真係入左肉..) 3. 貪心?!! (唔知萛唔萛錯..)

不過唔會放棄. 明知山有虎, 偏向虎山行.... 因為我要發達!!!!!! affraid

immatch
濘樂
濘樂

文章總數 : 148
注冊日期 : 2008-07-31

回頂端 向下

9.11.2008 - 博反彈失敗 Empty 回復: 9.11.2008 - 博反彈失敗

發表 由 Ar Kit 周四 9月 11, 2008 1:13 pm

要小心呀
我以前都 衰過好多次 ...
輸過唔少錢

Ar Kit
濘樂
濘樂

文章總數 : 252
注冊日期 : 2008-08-04

回頂端 向下

9.11.2008 - 博反彈失敗 Empty 回復: 9.11.2008 - 博反彈失敗

發表 由 immatch 周四 9月 11, 2008 4:59 pm

恒生指數已接近2007年8月17日低點19386.72, 今日收19388.72.
"今年3月,聯儲局為JP摩根大通提供290億美元貸款協助收購貝爾斯登後,股市連升咗兩個月;呢次動用2000億元,冇理由升市只係一日貨仔." -- 好同意..
我又出離博反彈啦... 短期都係睇9月有反彈... 又要睇位做人!!!

1. 睇準時機同價位.
2. 定止蝕
3. 食夠就要走, 唔好貪心.

又睇下我今次博唔博到?!!

你睇下d仆街今日做o個個反彈圖做得幾好?! 最後30分鐘, 話唔係做出離你都唔信啦.
9.11.2008 - 博反彈失敗 9_11do10

immatch
濘樂
濘樂

回頂端 向下

發表 由 immatch 周五 9月 12, 2008 1:23 pm

覺得油價$100有支持

短線我都無錯, 係我cut lose pt 做得唔好, 比人踢左出離... 我而家原本係有賺... = = 好想打自己.. 都係自己懶...

immatch
濘樂
濘樂

回頂端 向下

發表 由 Ar Kit 周日 9月 14, 2008 12:20 pm

九月頭都跌左半個月 .. . . .
博 , 即係買大 細 ..
我就唔識博

Ar Kit
濘樂
濘樂

回頂端 向下

發表 由 Ar Kit 周三 9月 24, 2008 1:22 pm

short term strategy

weak US dollar , Gold px rise
buy 2899

Ar Kit
濘樂
濘樂

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章